Behöver hjälp med att lösa mitt seo problem

Har tänkt blogga lite om hur det går med webbshoppen, då folk önskat det. Kommer sen göra lite guider, men nu ska jag be om er hjälp.

Webbshoppen rullar på helt okej, och det känns bra att se när butiken konverterar. Men vi har ett stort problem när det gäller seo.

Våra produktkategorier och produkter indexeras inte. Vi använder WordPress E-commerce och pluginet All in one seo pack. Mellan pluginet och wp-ecommerce verkar det vara problem. För alla våra sidor och pages indexeras direkt. Men inte produkter och kategorier. Se kategorin badrumsartiklar t.ex

Jag har nu inaktiverat pluginet, men inte fått produkterna indexerade ännu. Någon som har en aning om hur jag kan komma fram till en lösning?

7 Responses to “Behöver hjälp med att lösa mitt seo problem”

 1. Stefan skriver:

  Tog en snabb titt i källkoden men kunde inte hitta något som kan ligga bakom. Jag rekommenderar dig att lägga till sajten i Google Webmaster Tools* för att där få detaljerad information om vad som kan vara fel. Där har du dessutom möjlighet att få annan intressant information såsom placering på Google, etc.

  * https://www.google.com/webmasters/tools/

 2. Redaktionen skriver:

  Stefan – Tackar, där har jag redan trixat mycket dock 🙂

 3. Stefan skriver:

  Hm, tog en ny titt och visst verkar där vara något i källkoden. ”canonical”, närmare bestämt. Verkar vara ett par stycken på WP e-Commerce forum som har fått samma problem:

  ”I figured the canonical issue out. I had my product page set to display a category. Once I switched it to display all products, everything is fine with my canonical links.”

  ”There are problems with AIOSEOP and WP e-Commerce conflicting and setting the wrong canonical link which is the problem on your page.”

  Mer info om canonical:
  http://googlewebmastercentral.blogspot.com/2009/02/specify-your-canonical.html

 4. Redaktionen skriver:

  Tackar sjukt mycket!

  Ska testa översta citatet som du skrev.
  Annars kanske detta hjälper? http://yoast.com/canonical-url-links/ Vad tror du?

 5. Stefan skriver:

  ”Problemet” är att du redan har ett plugin som skriver ut dessa. Tyvärr kan jag inte sätta fingret på vilket men högst troligt är det WP e-Commerce. Annars kan du testa att inaktivera övriga plugin ett efter ett för att se i källkoden om det ändras. Risken är då att din webbutik inte fungerar undertiden du jobbar med detta. Samt att inaktiverar du ett plugin så måste du kanske ställa in inställningarna igen, vilket skulle ge en hel del merarbete.

  Jag rekommenderar dig att ta kontakt med supporten på WP e-Commerce och hoppas på det bästa.

 6. Malte skriver:

  Vi har nu ändrat och hoppas vi har gjort rätt.

  Någon som kan lägga ett öga på koden, och kolla på canoncial?

  /Malte

 7. Stefan skriver:

  Ser ut att vara korrekt nu.

Leave a Reply